wrapper

 
 

FC o

Nga data 9 deri më 13 tetor 2017, në Varaždin, Kroaci u zhvillua stërvitja rajonale në terren e koduar “VARAŽDIN 2017”. Ky ushtrim u organizua dhe zhvillua nën kujdesin e Drejtorisë Kombëtare të Mbrojtjes dhe Shpëtimit të Kroacisë, e cila synoi testimin e funksionimit dhe ndërveprueshmërisë së moduleve shumëkombëshe të mbrojtjes civile (CPMs) me pompat e kapacitetit të lartë (HCP) dhe mbrojtjes nga përmbytjet nëpërmjet ndërtimit të barrierave (FC).

Këto module janë  financuar nga BE, në kuadër të programit të trajnimit të vendeve të IPA-s, LOT 2 (Programi për Parandalimin, Përgatitjen dhe Reagimin ndaj Përmbytjeve në Ballkanin Perëndimor dhe Turqinë).

Ekipi i Mbrojtjes Civile Shqiptare me dy modulet HCP dhe FC, u përfaqësua me 25 persona, 5 mjete, pajisjet e mjetet e ndërtimin e barrierave dhe ato të pompave duke bërë një paraqitje mjaft të mirë.

Stërvitja përfshiu më shumë se pesëqind pjesëmarrës nga vende si Bosnje Hercegovina, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia, Turqia, Gjermania dhe Italia.

FC 2

VARAŽDIN 2017, filloi më 9 tetor me një stërvitje në tavolinë (TTX) me funksione të komandës (CPX) që synojnë ushtrimin e procedurave për kërkesën, ofertën e asistencës dhe pranimin e asistencës ndërkombëtare të fatkeqësisë (përmbytjes). Nga data 10 deri më 13 tetor 2017 stërvitja është zhvilluar me mjetet operacionale në raste të përmbytjeve.

Nga përfituesit e IPA FLOODS, u mundësua përdorimi i materialeve dhe pajisjeve të blera për HCP dhe FC, të dhuruara nga programi, u testuan Procedurat Standarde të Operimit (SOPs) dhe protokollet e kalimit kufitar dhe Host Nation Support (HNS) nga Programi. 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family