wrapper

 
 

PROGONAT

Emergjencat Civile dhe Rezervat e Shtetit shpërndanë ndihma për banorët e Kurveleshit, në Tepelenë.

Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ishte për vizitë në fshatin Progonat ku zhvilloi nje bashkëbisedim me banorët që për disa ditë patën vështirësi për shkak të motit dhe dëborës.

Prononcimi për media i ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri:

E gjithë zona ndërkohë ka pasur probleme të rënda veçanërisht me komunikimin. Para pak ditësh hapëm rrugën me mjetet e Ushtrisë. Dhe sot bëhen thuajse disa ditë rresht që shpërndajmë ndihma për familjet më në nevojë.

Moti na vuri përballë një sprove jo të vogël. Por në dallim nga vitet e tjera, në të gjithë Shqipërinë nuk kishte familje që u izolua për shkak të motit apo mbeti vetëm ose pa ndihmën e institucioneve shtetërore.

Të gjitha agjencitë shtetërore kanë qenë dhe janë në gatishmëri për të përballur çdo eventualitet lidhur me situatat e jashtëzakonshme të motit.

Ajo që është e rëndësishme është që ne të kuptojmë se në vështirësitë më të mëdha kemi nevojë për më shumë punë dhe më shumë energji për t’ju gjendur pranë njëri-tjetrit.

Ne do të vazhdojmë kështu me Emergjencat Civile, me Rezervat e Shtetit, me OSHEE-në, me strukturën e emergjencave të Ushtrisë, me emergjencat shëndetësore.

Pra, me çdo agjenci shtetërore e cila është në gatishmëri për t’ju përgjigjur qytetarëve që kanë më shumë nevojë në këto ditë të vështira.

Pushteti vendor dhe Bashkia e Tepelenës ka qenë e gjitha e angazhuar, Prefektura po kështu. Të gjitha instancat shtetërore janë në këmbë për të ndihmuar njerëzit.

Unë dua nëpërmjet jush t’u garantoj të gjithë qytetarëve në të gjithë Shqipërinë që Qeveria e tërë, Ministria e Punëve të Brendshme, çdo strukturë shtetërore është në gatishmëri për t’ju përgjigjur çdo lloj emergjence.

Janë, e ritheksoj, ditë të vështira që kanë nevojë për punën tonë, për t’ju gjendur në krahë njerëzve dhe për të mos pasur askënd që ka pasoja të rënda për shkak të ditëve të vështira të motit.

Aksioni i solidaritetit për t’ju gjendur në ndihmë familjeve në nevojë ka vijuar çdo ditë, me shumë sukses në çdo skaj të Shqipërisë, nga veriu në jug.

Ne do vijojmë po kështu deri kur moti të mos sjellë më probleme për familjet në të gjithë Shqipërinë.

E rëndësishme është që pavarësisht asaj që ndodh me kohën, pavarësisht asaj që ndodh me motin, struktura shtetërore është në gatishmëri.

Në qoftë se në të kaluarën, qytetarët, përveç motit kishin vështirësi dhe harresën e qeverisë, sot nuk ndodh më kështu. Në qoftë se në të kaluarën, vështirësisë së kushteve të jashtëzakonshme, në rastet të fatkeqësive natyrore, qoftë kjo për motin, qoftë për përmbytjet, qytetarët kishin një vështirësi atë që ndodhte dhe vështirësinë tjetër braktisjen nga ana e shtetit, sot nuk është më kështu.

E gjithë qeveria, nga Kryeministri, të gjithë ministrat, çdo agjenci shtetërore, është në këmbë dhe gatishmëri për t’iu përgjigjur qytetarëve. Po kështu pushteti vendor, dhe unë shpresoj që të gjithë bashkë do e kalojmë pa asnjë problem këtë situatë.

Faleminderit!

LINKU VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=8AbtGU-4Hrw

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family