wrapper

 
 

Çfarë të bëjmë përpara një tërmeti?

  • Nëse nuk jeni të bindur që banesa juaj është e projektuar që mund të përballojë një tërmet atëherë me ndihmën e një specialisti mund të përforconi muret mbajtëse dhe lidhjet mes mureve dhe soletës

  • Mundohuni të shmangni vendosjen e mobilieve të rënda

  • Siguroni mirë në mure, raftet, bibliotekat, piktura dhe pasqyrat

  • Gjithmonë vendosni objektet më të rënda në katet e poshtme të rafteve

  • Në kuzhinë siguroni që dyert e rafteve ose sirtarëve ku mbani pjatat, gotat, filxhanët dhe thikat të mos hapen në rast të lëkundjeve të tërmetit

  • Mësoni ku janë dhe si të mbyllni rubinetat e gazit, ujit dhe automatin kryesor të energjisë elektrike

  • Përcaktoni pikat më të sigurta të banesës, ku të strehoheni në rast tërmeti: poshtë kasave të dyerve, në cepat e mureve ose poshtë tavolinës dhe krevatit

  • Mbani gjithnjë në shtëpi një kuti të ndihmës së shpejtë. Një elektrikë dore, një radio me bateri. Për këto sigurohuni që çdo pjesëtar i familjes të dijë ku këto ndodhen

  • Eleminoni çdo situatë që në rast tërmeti mund të përbëjnë rrezik për ju dhe familjen tuaj

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family